استاد سیدعلی طاهری
متولد سال 1331 شهر قم، تحصیلات خود را تا پایان دوره دبیرستان در این شهر گذراند. قبل از ورود به دانشگاه، فعالیتهای هنری را در رشتههای خوشنویسی و نقاشی آغاز نمود، که احتمالاً همین علاقه به خط و رنگ زمینه گرایش او به “قطاعی” بدون آگاهی از وجود سابقه تاریخی این هنر بوده و به طور قطعی استفاده از محضر زنده یاد استاد ابراهیم بوذری (لینک، ویکیپدیا) و سپس استاد غلامحسین امیرخانی (لینک، ویکیپدیا) مسیر استعداد هنری او را روشنتر ساخته است.
در سال تحصیلی 49-1348 برای تحصیل در رشته فیزیک وارد دانشگاه تهران شد، اما قریحه هنریاش او را بر آن داشت تا برای تغییر رشته و ادامه کار در حوزه نقاشی، مجدداً در کنکور شرکت کند، که به علت عدم اطلاع از تغییر محتوایی آزمون تخصصی رشته معماری، در آن کامیاب نبود. بدینسان در رشته مهندسی مکانیک پلیتکنیک تهران (دانشگاه امیرکبیر) به تحصیلات خود ادامه داد. استفاده از امکانات لابراتوار دانشگاه برای او فرصتی شد تا فعالیت هنریاش را در رشته عکاسی گسترش دهد و بیش از پیش به رشته ورزشی مورد علاقهاش، والیبال بپردازد؛ حضور در تیم ملی والیبال و تیم ارتش حاصل تجربیات این دوره است. پس گذراندن دوره آموزشی خدمت وظیفه، از سال 1355 در دفتر تحقیقات و استانداردهای فنی سازمان برنامه و بودجه مشغول به کار شد که تا امروز، در سمتهای مختلف کارشناسی، معاونت و سرپرستی دفتر فنی و دبیری شورای عالی فنی به انجام وظیفه اشتغال داشته است.
از اولین نمونههای قطاعیخط استاد طاهری، سال 1355
پوستر اولین نمایشگاه قطاعی معاصر
در دهه 60 فعالیتهای هنری وی وارد دوران جدیدی شد؛ عکاسی صحنه فیلمهای سینمایی خانه عنکبوت (لینک، ویکیپدیا) و بیپناه (لینک، ویکیپدیا). حضور در کلاس استاد امیرخانی (لینک، ویکیپدیا) تا دریافت مدرک ممتاز خوشنویسی از انجمن خوشنویسان ایران در سال 11364؛ آشنایی با استاد اردشیر مجرد تاکستانی (لینک، ویکیپدیا) که آغاز دوستی بلند مدت این دو گشت، و نگارگری نزدیک به تمام قطعات قطاعیخط ایشان مزیّن به قلم توانای استاد تاکستانی است. در سال 1368 اولین نمایشگاه انفرادی قطاعی دوره معاصر را در نگارستان شاهد تهران برگزار نمود.
دومین و سومین نمایشگاه نمایشگاه انفرادی وی در سالهای 1370 و 1375 در نگارخانه سبز تهران برگزار گردید. در سال 1375 با دو قطعه در اولین نمایشگاه خوشنویسی جهان اسلام شرکت نمود. در دوره بعدی برگزار شده نیز آثار وی در بخش ویژه شرکت داده شد. در سال 1392 نمایشگاهی در نگارخانه نی، با عنوان “بوستانی از گلستانه” برگزار گردید که در آن به طور عمده آثار مرحوم سید گلستانه (لینک، ویکیپدیا) با محوریت غزلیاتی از بوستان سعدی، دستمایه قطاعی قرار گرفته بود. در سال بعد نمایشگاه وی در فرهنگسرای اشراق قم برگزار گردید. نمایشگاه و کارگاه آموزشی در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در سال 1398 جدیدترین نمونه ترویج هنر قطاعی از طرف ایشان بوده است.
وی در سال 1397 گواهینامه درجه یک هنری در رشته قطاعی را از شورای عالی ارزشیابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت نمود.
قطعات ارائه شده در نمایشگاه خوشنویسی جهان اسلام
نمونهای از قطعات نمایشگاه سال 1375
نمونهای از قطعات نمایشگاه سال 1370